91 Χρόνια Ιστορίας!

Η Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών είναι ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της Πάτρας, καθώς ιδρύθηκε το 1927 κι εκ τότε υπήρξε πρωτοπόρος σε σημαντικά αθλήματα. Πρώτα ιδρύθηκαν τα τμήματα βόλεϊ και μπάσκετ ανδρών και το 1928, ένα χρόνο μετά τη συγκρότηση του σωματείου, δημιουργήθηκαν γυναικεία τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ, από τα πρώτα στην Ελλάδα.
Διαχρονικά η ΕΑΠ έχει διαγράψει μία σημαντική διαδρομή στον αθλητισμό με σπουδαίες διακρίσεις σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΒΟΛΕΪ
Ενδεικτικά, το 1938 η ΕΑΠ κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος στο βόλεϊ, ενώ τα επόμενα χρόνια συμμετείχε στην τελική φάση των πρωταθλημάτων του 1939 και του 1940 τερματίζοντας στη 2η θέση, ενώ στο πρωτάθλημα του 1960-61 κατέκτησε την 8η θέση.
Για πολλά χρόνια συμμετείχε στα τοπικά πρωταθλήματα κατακτώντας πολλά από αυτά και συμμετείχε στα παμπελοποννησιακά και περιφερειακά πρωταθλήματα Ελλάδας.
Από το 1994 έως το 1996 συμμετέχει στη Β΄ εθνική και από το 1996 έως το 1999 στη Α2 κατηγορία. Το 1999 τερματίζει 2η και κερδίζει την άνοδο στην Α1. Το 2007-08 μετείχε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος, που έγινε στην Ορεστιάδα.
Αντίστοιχα, το τμήμα βόλεϊ γυναικών που ιδρύθηκε το 1928 στην πολύχρονη ιστορία του έχει να επιδείξει κι αυτό αρκετές επιτυχίες.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Το τμήμα καλαθοσφαίρισης ανδρών ιδρύθηκε το 1927 και ήταν από τα πρώτα τμήματα του συλλόγου. Εξελίχθηκε στο μαζικότερο και πλέον θρυλικό τμήμα. Ειδικότερα μετά το 1950 και έως το 1968 μονοπωλούσε τους τίτλους, πλην ελαχίστων.
Συμμετείχε στα περισσότερα πρωταθλήματα πόλεων (δεν υπήρχαν Εθνικές κατηγορίες). Μεσουρανούσαν τότε θρύλοι του αθλήματος (ενδεικτικά αναφέρουμε τον Λεωνίδα Γεράνιο, Παναγιώτη Τάγκαλο, Κων/νο Ταβουλάρη).
Το επόμενο μεγάλο βήμα του τμήματος έγινε την δεκαετία του 1970 που συμμετείχε στα πρωταθλήματα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας (υπήρχε η Α’ Εθνική και η Β’ Εθνική).
Μέσα από μεγάλους παίκτες (Χριστόφορο Σταμόπουλο, Γεώργιο Γκάβρο, Τ. Σταύρου, Χρήστο Ψύλλια κ.α.) της ομάδας έλαμψε το ταλέντο του Γιώργου Σκροπολίθρα που ακολούθησε μεγάλη καριέρα για 15 περίπου χρόνια στις μεγάλες ομάδες του κέντρου κατά σειρά στον μεγάλο Σπόρτιγκ, Ολυμπιακό Πειραιώς και Παναθηναϊκό  με τον οποίον πήρε πρωταθλήματα Ελλάδος, Κύπελλο Ελλάδος.
Η επόμενη μεγάλη ομάδα ήταν την δεκαετία του 1990 που επαναλήφθηκε η ιστορία της δεκαετίας του 1970. Μέσα από μία πλειάδα μεγάλων παικτών (Ν.  Μαρκέζης, Σ. Βερναρδής , Ι. Παπανικολάου , Π. Δαριώτης κ.α.) αναδείχθηκε ο Σάκης Φραγκισκάτος κάνοντας μεγάλη πορεία, παίζοντας στον μεγάλο Παναθηναϊκό για μια επταετία.
Το τμήμα αποδείκνυε ανά περιόδους ότι πραγματοποιούσε τους στόχους του. Με την σοβαρή δουλειά, την μεθοδικότητα, την υπομονή και επιμονή δημιουργούσε πολύ καλές ομάδες και «έβγαζε» μεγάλους παίκτες  συμμετέχοντας στις Εθνικές κατηγορίες.
Σήμερα το τμήμα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο. Οι ομάδες βρίσκονται στα έμπειρα προπονητικά χέρια του Γ.  Σκροπολίθρα (αντρική ομάδα) και Σ. Φραγκισκάτου (ακαδημίες), δείχνοντας τον στόχο.
Η συνταγή δεν αλλάζει, με σοβαρή δουλειά, μεθοδικότητα, υπομονή, επιμονή  ακολουθώντας την εκάστοτε εποχή είναι βέβαιο ότι μέσα από την 93χρονη πορεία του Συλλόγου η ιστορία θα επαναληφθεί στο μέγιστο.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Το τμήμα πυγμαχίας ιδρύθηκε το 1956 και από τότε έχει αναδείξει μεγάλους αθλητές και έχει κατακτήσει πρωταθλήματα Ελλάδος σε όλες τις κατηγορίες, ενώ σήμερα η Ε.Α.Π. διαθέτει ενεργά τμήματα και στο σκάκι και το πινγκ πονγκ.

Η Ε.Α.Π. έχει καταφέρει στα 93 χρόνια της ιστορίας της να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, γι’ αυτό και παλαιοί αθλητές της Ένωσης βρίσκονται σήμερα σε προπονητικές και διοικητικές θέσεις, υπηρετώντας πάνω απ’ όλα την ιδέα του Συλλόγου με την οποία μεγάλωσαν.

Μία ομάδα, μια οικογένεια!

ΕΑΠ 91 χρόνια ιστορία

Η Ε.Α.Π. «γεννήθηκε» από την ίδια την κοινωνία, της οποίας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στο πέρασμα των χρόνων.
Πρωταρχικός στόχος είναι η χαρά των παιδιών, η αθλητική τους εξέλιξη και η καλλιέργεια αλληλοσεβασμού, ομαδικότητας και αυτοπεποίθησης.

Στην Ε.Α.Π. είμαστε μια οικογένεια.
Γι’ αυτό και παλαιοί αθλητές της Ένωσης βρίσκονται σήμερα σε προπονητικές και διοικητικές θέσεις, υπηρετώντας πάνω απ’ όλα την ιδέα του Συλλόγου με την οποία μεγάλωσαν.
Βασική επιδίωξη είναι η ενεργή συμμετοχή αθλητών και γονέων στις καθημερινές δραστηριότητες, αγωνιστικές και μη.

Η Ε.Α.Π. στη νέα εποχή!

Η Ε.Α.Π. έχει εισέλθει πλέον σε μια νέα εποχή με κύριο χαρακτηριστικό την εξωστρέφεια και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Μηχανοργάνωση, αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εξειδίκευση, αποδοτικότητα, πληροφόρηση, ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων και επικοινωνία εισάγουν ένα νέο πολύπλευρο μοντέλο διασύνδεσης με την τοπική κοινωνία.

Αποτελεί βασική επιλογή της διοίκησης  η συνεργασία με γονείς, φορείς και αθλητές, όπως επίσης και η καταγραφή και ηαξιοποίηση όλων των στοιχείων που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να εξελιχθούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Έλα στην ομάδα της ΕΑΠ

Επικοινώνησε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με τα τμηματά μας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ