Η dream team της ΕΑΠ, η ομάδα Παίδων- Κορασίδων στο σκάκι αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια 2018 στο ομαδικό πρωτάθλημα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδος, κάνοντας ένα δυναμικό come back!

Μία ομάδα που κατάφερε να τερματίσει αήττητη «μπλοκάροντας» κάθε πιθανή αντεπίθεση αντιπάλου της. Κέρδισε τον Σ.Ο.Π. με 5-1 παιχνίδια, στο ντέρμπι τη ΝΕΠ με 3,5- 2,5 και στην τελευταία αγωνιστική το Αγρίνιο, παίρνοντας το εισιτήριο για την τελική φάση.

Με αυτή τη σημαντική διάκριση η ομάδα σκάκι της ΕΑΠ βρίσκεται πλέον στις 20 καλύτερες της Ελλάδος και θα διεκδικήσει επάξια μία θέση στην κορυφή, στην τελική φάση που θα διεξαχθεί από 20-23 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στην ομάδα συμμετέχουν οι: Χριστοδούλου Πανορμίτης και Γεωργία, Τζωρτζίδη Άννα Μαρία, Γκολφινοπούλου Μαρίνα, Τσεμερι Μάριο, Αλυσανδράτος Αριστοτέλης, Παπαδόπουλος Φίλιππος Γεώργιος, Κοντοδήμου Νεφέλη, Σκανδάμης Νικόλας, Τρίγκας Αθανάσιος, Μαστρογιαννόπουλος Χρήστος και Κούτρας Αθανάσιος.

Ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Σιέμπος ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτή την επιτυχία ανέφερε «είναι μια ιστορική μέρα για όλους εμάς στην ομάδα που κάνει πραγματικά ένα δυναμικό come back. Ευχαριστώ όλους τους γονείς των αθλητών μας που μας στηρίζουν, όπως επίσης και τον αδελφό μου Χάρη, για όλα όσα καταφέραμε μαζί. Αφιερώνω τη νίκη στην κορούλα που γεννήθηκε πρόσφατα και μου έφερε γούρι. Πλέον προετοιμαζόμαστε εντατικά για την τελική φάση στη Θεσσαλονίκη».